Underhannen-nl.jouwweb.nl
Home » Behandelingen

Behandelingen

In het kort de therapieën die gegeven worden bij Shiatsu- en massagepraktijk  “ûnder hannen”

  • Shiatsu

Met deze massage uit het Oosten kun je pijnklachten laten verdwijnen of in ieder geval verminderen, ziektes voorkomen en het lichaam zo nodig weer in evenwicht brengen. Shiatsu-therapie gaat ervan uit dat het lichaam als een geheel functioneert. Door het gehele lichaam te masseren kom je vaak de oorzaak van veel problemen tegen op andere plaatsen dan waar de pijn gevoeld wordt. Shiatsu past hand- en vingerdruk op de huid toe, met het doel ziekte te voorkomen en genezen door de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren, factoren die voor vermoeidheid zorgen te elimineren en een goede algemene gezondheid te bevorderen.

  • Klassieke massage

Ontspanningsmassage die ertoe leidt dat de balans tussen spanning en ontspanning van het lichaam wordt hervonden, waardoor een algeheel gevoel van welbehagen optreedt. Deze massage wordt vaak gegeven in combinatie met

  • Hot-stones massage

Hierbij worden warme lavastenen gebruikt om de huid extra te verwarmen en de doorbloeding te bevorderen, zodat optimale ontspanning kan worden bereikt.

  • Segmentale massage

Deze vorm van massage wordt vooral ingezet als therapie, en is in het Westen ontwikkeld. Hierbij wordt de rug onderverdeeld in segmenten (onderdelen). Elk segment heeft betrekking op een ruggenmergzenuw/orgaan/huiddeel/ bot/spier, samen een metameer genoemd. Storingen in inwendige organen en functies daarvan kunnen zich in de huid manifesteren door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone.

  • Stoel(shiatsu)massage

Deze massage die wordt toegepast op een speciale stoel wint steeds meer terrein, en wordt bij steeds meer bedrijven en organisaties ingezet als ziektepreventiemethode; deze zeer effectieve methode is  laagdrempelig, omdat de nek, schouders, rug en armen over de kleding heen worden behandeld.

  • Guasha

Is een Oosterse therapie die dezelfde uitgangspunten heeft als Shiatsu. Hierbij worden echter met behulp van een speciale Chinese kruidenolie actief afvalstoffen uit de spieren verwijderd door met een jade-steen over de huid te schrapen. Deze therapie is niet plezierig, maar wel zeer effectief!

  • Cupping

Deze methode is een vorm van bindweefselmassage, ter ondersteuning van bijvoorbeeld de behandeling van cellulite. Ook ondersteunt cupping de Guashatherapie, ze wordt meestal als een wat mildere vorm ervaren dan het schrapen met de jade-steen

  • Voetreflexzonetherapie

Op de voeten worden alle organen en ledematen van het lichaam weerspiegeld. Door de voeten te behandelen, met extra aandacht voor probleemgebieden, wordt een aanzet gegeven tot heling/genezing van deze organen of lichaamszones. Voetreflexologie leidt tot een ‘hertuning’ van het hele lichaam en heeft ook een ontspannende werking.

  • Dorntherapie

Dit is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling (zonder kraken) die wordt toegepast bij ziektes en klachten die samenhangen met de wervelkolom, zoals bekkenscheefstand, rug- en gewrichtsproblemen

  • Breussmassage

Dit is een fijngevoelige, energetische rugmassage die met Sint Janskruidolie (Hypericum perforatum) wordt uitgevoerd en psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. De Breussmassage leidt de regeneratie van verwaarloosde tussenwervelschijven in en is de beste oplossing voor veel problemen met het bewegingsapparaat, vooral in de streek rond het heiligbeen.

Een behandeling bestaat vaak uit een combinatie van verschillende massage/therapievormen; elke cliënt vraagt om een persoonlijke benadering en reageert verschillend op de toegepaste vorm: wat bij de een snel werkt, kan bij de ander minder snel aanslaan, waardoor het behandelplan moet worden aangepast. Het advies is om bij klachten tenminste drie behandelingen te ondergaan om het lichaam de kans te geven met de toegepaste vorm aan de slag te gaan.

Ook wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van bovengenoemde therapieën.